F.A.Q


Over Dry-Bag

Dit zijn hersluitbare Ty-Rap’s, deze gebruikt u voor het sluiten van uw Dry-Bag zak nadat u de inhoud heeft gedroogd. De fabriek sluiting leent zich niet voor veelvuldig openen en sluiten, als u uw Dry-Bag voor de eerste keer opent kunt u deze het beste weggooien waarna u de hersluitbare Ty-Rap kunt gebruiken.

Omdat u Dry-Bag jarenlang kunt hergebruiken en geen navullingen hoeft te kopen. Daarbij is Dry-Bag een ecologisch verantwoorde keuze bij vochtpreventie.

Het basisingrediënt is geheel natuurlijk, duurzaam en biologisch afbreekbaar. Dry-Bag is recyclebaar en jarenlang herbruikbaar

Nee, Dry-Bag is milieuvriendelijk, niet chemisch en niet schadelijk voor de gezondheid. Dry-Bag kan zelfs in een ruimte met voedingsmiddelen worden gebruikt als keukenkastjes. Dry-Bag is echter niet geschikt voor consumptie.

Direct. Dry-Bag begint het vocht uit zijn omgeving aan te trekken zodra deze uit zijn plastic verpakking is gehaald en aan de lucht wordt blootgesteld.

Dry-Bag kan 75% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Een zak van 1.000 gram kan bij maximale verzadiging dus 750cc aan vocht bevatten. Daarbij zorgt de poreuze structuur van Dry-Bag ervoor dat het volume niet groter wordt, een Dry-Bag zak zal dus niet uitzetten.

Nee, Dry-Bag absorbeert het vocht uit zijn omgeving en houdt het vast. De gele zak is van vilt en kan wel eens klam aanvoelen, maar de inhoud blijft in de zak en vrijhangend kan de zak niet doorlekken. Als een vochtige zak ergens op ligt, bijv. op vloerkleed, kan die (drogere) ondergrond wel het vocht uit de Dry-Bag onttrekken. Een Dry-Bag dient u dan ook altijd vrijhangend op te hangen, als dat niet mogelijk is legt u er dan iets onder als een plastic zakje of karton om het contact met de ondergrond te vermijden.

Dry-Bag neemt het vocht uit zijn omgeving op en zorgt er zo voor dat schadelijke schimmels die onze gezondheid (allergieën en huismijt) kunnen beïnvloeden, geen voedingsbodem meer hebben. De vieze, muffe lucht die hiermee gepaard gaat is zo tevens verleden tijd.

Ja, condens is een vochtprobleem en Dry-Bag is bij uitstek het product om vocht te absorberen.

Ja, als u Dry-Bag ophangt in een ruimte kun u een eventueel vochtprobleem of vochtschade aan uw eigendommen voorkomen en tevens verhinderen dat er een voedingsbodem voor schimmels ontstaat.

Bestellen

De basis richtlijn is: 1.000gram Dry-Bag is geschikt voor een ruimte van ca. 10m3, met een werkingsduur van 2 à 3 maanden bij normale vochtigheid. (500gram voor ca.5m3, etc.) Een auto heeft een binnenruimte van ca. 8m3, een caravan is ca. 15m3 groot en een zeilboot van 9 meter is al snel ca. 20m3.
Als de hoeveelheid Dry-Bag groter is dan de basis richtlijn dan kunt u langer toe voordat de zak verzadigd is. Met name bij stalling en als u langer dan 2 à 3 maanden afwezig bent is het raadzaam een overcapaciteit te nemen.
# Kiest u een ondercapaciteit; dan moet u uw Dry-Bag wat eerder drogen.
# Kiest u een overcapaciteit; dan kunt u de termijn tot drogen verlengen.

Wij hanteren geen verzendkosten vanaf €27,50 per bestelling. Hieronder vragen wij een bijdrage van €3,50 per bestelling voor verzending naar een adres in Nederland of België.

Als wij na uw bestelling uw betaling ontvangen hebben streven wij er naar uw Dry-Bag met 2 a 3 werkdagen te verzenden. Wij verzenden met GLS en TNT, verzending duurt in de regel 1 werkdag. U ontvangt een e-mail met een track-and-trace code zodat u de voortgang van de aflevering kan volgen.

Als u niet in Nederland of België woont kunt u uw bestelling aan ons opgeven per email. Als wij uw vooruitbetaling hebben ontvangen gaan wij tot verzending over. Tip: u kunt de webwinkel gebruiken voor het berekenen van het bestelbedrag.

In de webshop kunt u met iDEAL en PayPal betalen. Creditcard betalingen zijn mogelijk via PayPal zonder dat u een PayPal account nodig heeft. iDEAL is in Nederland het meest geaccepteerde betaalmiddel voor online betalingen. Meer informatie over iDEAL vind u op de website van iDEAL zelf. Bestellen per vooruitbetaling is ook mogelijk, hiervoor kan u ook contact met ons opnemen. Contactpagina

U kunt Dry-Bag eenvoudig en veilig in de webshop bestellen.

Het gebruik van Dry Bag

Voor een maximaal resultaat opent u de Dry-Bag zak en leegt de INHOUD op een bakblik met bakpapier, goed verdelen en in 1 a 2 uur op 130 graden drogen in de oven totdat de kleur weer lichtbruin is. De zak zelf niet in de oven plaatsen, deze is niet bestand tegen de hoge temperaturen. Het gele vilt zakje kunt u vervolgens weer vullen en afsluiten met de gratis bijgeleverde hersluitbare ty-rap.
U kunt Dry Bag ook drogen door de zak in zijn geheel eenvoudig op een warme radiator te leggen. Of u hangt Dry-Bag gewoon in de zon. Een tip voor wereldzeilers en mensen met vakantiehuisjes: u kunt de klei eveneens in een oude koekenpan opwarmen en zo drogen. Ga hier naar de drooginstructie.

Ja, Dry-Bag kunt u ook neerzetten of leggen. Hij werkt echter effectiever als hij hangt. Als u Dry-Bag neerzet kunt daar het beste iets onderleggen (stukje karton, plastic zakje) om vochtigheid aan de ondergrond te voorkomen.

Dry-Bag werkt gelijk als deze uit de verpakking wordt gehaald en is het meest effectief als u deze vrij laat hangen aan het koord in de gewenste ruimte.

Dry-Bag gebruikt u als u een vochtprobleem heeft of last heeft van schimmel en vieze luchtjes in vochtgevoelige ruimtes als uw huis, auto, boot of caravan. Beter nog gebruikt u Dry-Bag preventief tegen vocht en schimmels, vochtpreventie is altijd beter dan achteraf met vocht- en schimmelschade opgezadeld te zitten.

Het drogen van een Dry-Bag

Drogen in de magnetron wordt afgeraden. Dry-Bag kan zoveel vocht bevatten dat de ventilatie capaciteit van de magnetron niet voldoende is om al het vocht af te voeren, een oven heeft een veel grotere ventilatie capaciteit. U kunt op eigen risico proberen kleine hoeveelheden Dry-Bag klei, zeg max. 200 gram per keer in een magnetron te drogen, echter omwille van de elektronica in de magnetron bevelen wij dit niet aan.

U gaat Dry-Bag drogen als deze verzadigd is of op een eerder moment naar keuze. U kunt de verzadiging door het doorkijkvenster zien als de inhoud van lichtbruin (droog) naar donkerbruin (vochtig) verkleurd. Tevens voelt u de zak zwaarder worden en geeft de zak meer weerstand als u er in knijpt. In een reguliere situatie gaat een Dry-Bag 2 a 3 maanden mee voordat deze volledig verzadigd is.

Overig

Indien u het antwoord op uw vraag niet op de Dry-Bag website kunt vinden, kunt u ons bereiken via onze contactgegevens op onze contactpagina.